Sök

Bibblix - e-boksapp för barn.

Bibblix - e-boksapp för barn.

Måndag 14 november lanserar vi den nya e-boksappen för barn mellan 6 - 12 år.

Om Bibblix

Bibblix är en kostnadsfri e-boksapp från biblioteket. Appen riktar sig till barn 6-12 år och är tänkt att inspirera till läsning på fritiden. Bibblix innehåller cirka 2500 böcker som kan läsas direkt i appen – i valfri smartphone eller surfplatta.

Bibblix laddas ner i App Store eller Google Play. Som användare betalar man aldrig för att använda appen eller för att låna. För att kunna låna böcker i appen behövs ett lånekort från biblioteket + en pinkod.

Bibblix är utvecklad av Stockholm stadsbibliotek och Malmö stadsbibliotek tillsammans med bibliotekarier och barn.Varje månad går bibliotekarier i Bibblix innehållsredaktion igenom alla nypublicerade titlar hos leverantör. Sedan väljs de böcker som redaktionsgruppen tycker passar Bibblix ut. Det publiceras cirka 10 nya titlar varje vecka. Ibland saknas möjlighet att välja in böcker för att förlagen satt ett för högt pris eller vill att deras titlar ska vara exklusiva i andra tjänster. Det finns inga ljudböcker i bibblix.

Så här kommer du igång!

1. Skaffa ett bibliotekskort

Bibliotekskort skaffar du på biblioteket. När du skaffar bibliotekskort får du även den pinkod som behövs för att logga in i bibblix.  Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att skaffa lånekort. Följ länken för att komma till e-tjänsten lånekort för barn, eller kom in på biblioteket och hämta en tillståndsblankett. (Vi kommer även att registrera en betalningsansvarig för varje barn)

2. Ladda ner Bibblix

Bibblix laddas ner gratis på App Store (iOS/iPad/iPhone) eller Google Play (Android). 

Glöm inte att ge Bibblix ett betyg när du ändå är där! 🙂Det går fint att skriva en recension också. 

Kontakta Bibblix via kontakt@bibblix.se om du stöter på problem.

3. Skapa en profil

Skärmdump från Bibblix

Väl inne i Bibblix så kan du skräddarsy din alldeles egna profil genom att välja avatar och ange ett valfritt namn. 

Det är på profilsidan som du registrerar ditt lånekort, ställer in ålder och kan se vad du har läst, eller lånar just nu! 

4. Hitta en bok du vill läsa

I Bibblix finns det över 3000 titlar. Nästan alla går att läsa direkt i din surfplatta eller smartphone (vissa är delar i serier som inte tillgängliggjorts än). 

Det finns 18 kategorier att välja mellan och böckerna är indelade i svårighetsgrad baserat på ålder och läsförmåga. 

Du kan också söka direkt efter titel eller författare. 

Varje månad uppdateras temalistor och presenterar ett urval av de nyaste böckerna på appens startsida. 

 

P.S. Vuxna som vill läsa e-böcker, ni kan kika på biblio som finns förklarad under fliken "Digitala tjänster".

Språk