angle-left Henåns bibliotek

Henåns bibliotek

Henåns bibliotek är det största biblioteket på Orust. Du hittar oss i Kulturhuset Kajutan vid Hamntorget i centrala Henån.

Henåns bibliotek

Använd biblioteket

Henåns bibliotek tillgänglighet

Det finns parkering för rörelsehindrad. Huvudentrén har ramp och dörröppnare. Vid entrén finns ett bokinkast. Biblioteket har handikapptoalett. Det finns en hiss. I konsthallen finns en hörslinga.
Mer om Henåns bibliotek tillgänglighet

Datorer, skrivare och databaser i Henåns bibliotek

I Henåns bibliotek finns datorer, skrivare och trådlöst internet. För att skriva ut behöver du appen Princh.
Mer om Datorer, skrivare och databaser i Henåns bibliotek

Bokcirklar

Det finns flera bokcirklar som träffas på biblioteken på Orust. Men på grund av covid-19 är träffarna inställda tillsvidare. Men vi har en digital om Selma Lagerlöf.
Mer om Bokcirklar

Evenemang i Kulturhuset Kajutan och biblioteken

Just nu är alla evenemang inställda på grund av covid-19. Men den 19 april klockan 18:00 blir det digitalt författarbesök med Anna-Karin Palm som berättar om sin biografi över Selma Lagerlöf. "Jag vill sätta världen i rörelse"
Mer om Evenemang i Kulturhuset Kajutan och biblioteken

Boken kommer på Orust

Kan du inte komma till biblioteket? Då kommer vi till dig. Vi kallar det Boken kommer. Du får böcker hem till din bostad ungefär en gång i månaden.
Mer om Boken kommer på Orust

Släktforskning och lokalhistoria

På biblioteken i Henån, Svanesund, Ellös och Varekil finns en hylla med böcker om Orust och Bohuslän. Där finns också böcker och databaser för släktforskning. 
Mer om Släktforskning och lokalhistoria

Lärcentrum Orust

Lärcentrum Orust är till för dig som vill slippa resor vid studier eller möten. Vi finns i Henåns bibliotek i Kulturhuset Kajutan vid Hamntroget i Henån.
Lärcentrum Orust

För barnen på biblioteket

Biblioteken i Ellös, Varekil och Svanesund är både skolbibliotek och folkbibliotek. Vi samarbetar även med skolbiblioteket i Henåns skola, förskolan och Familjecentralen.
Mer om För barnen på biblioteket

Orust Fröbibliotek

Henåns bibliotek har ett fröbibliotek. Där kan du låna fröer för odling i din trädgård. Vi behöver också din hjälp med att bygga upp samlingen av frön. Lämna gärna fröer till oss.
Mer om Orust Fröbibliotek

Sök

Språk

sv-se en-gb