Sök

Sök, reservera, låna om

Sök, reservera, låna om

Du kan söka efter bibliotekens hela utbud under länken Sök. Reservera och låna om genom att logga in. Hittar du inte det du söker? Lämna gärna in ett inköpsförslag eller en fjärrlåneansökan.

 

Sök efter en bok

Du kan söka i bibliotekskatalogen genom att i sökrutan ovan skriva in till exempel en titel, författare eller ett sökord som passar in på ämnet du söker. Du kan också använda funktionen Utökad sökning för att specifisera din sökning ytterligare. 

För att se var boken finns behöver du klicka på titeln.

 

Reservera en bok

Vill du ha en särskild bok kan du ställa dig i kö genom att reservera den, oavsett om den finns inne eller är utlånad. Detta gör du genom att logga in och sedan klicka på Reservera. Du loggar in överst på sidan med ditt bibliotekskortsnummer och PIN-kod eller personnummer och PIN-kod. Du får ett meddelande via mail eller SMS när boken eller det reserverade mediet finns att hämta. 

 

Låna om

När du är inloggad kan du se dina pågående lån och låna om. Är du försenad med ditt omlån tillkommer en förseningsavgift. 

Omlån kan endast göras om inte boken är reserverad av någon annan. 
Vill du låna om ett fjärrlån behöver du kontakta ditt bibliotek. 

 

Fjärrlån

Om en bok inte finns inom Bibliotek i Väst går det oftast att beställa boken från något annat bibliotek, det vill säga ett fjärrlån. Tänk då på att fjärrlånet har en leveranstid som vi inte kan påverka. Ett fjärrlån kan också ha en annan lånetid än bibliotekets egna böcker.

Formulär för Fjärrlån

 

Inköpsförslag

Om biblioteken saknar någon bok som du tycker borde finnas kan du lämna ett inköpsförslag, antingen i lånedisken eller via detta formulär.

Formulär för Inköpsförslag

Språk