angle-left Svanesunds bibliotek

Svanesunds bibliotek

Svanesunds bibliotek ligger i Ängås skola. Här finns trådlöst internet och datorer med skrivare. För släktforskare finns databasen Arkiv Digital och en Bohuslänhylla med inriktning på Östra Orust.

Svanesunds bibliotek

Använd biblioteket

Svanesunds biblioteks tillgänglighet

Det finns parkering för rörelsehindrad. Entrén har ramp och dörröppnare. Vid entrén finns ett bokinkast. Biblioteket har handikapptoalett.
Mer om Svanesunds biblioteks tillgänglighet

Datorer, skrivare och databaser i Svanesund

I Svanesunds bibliotek finns datorer, skrivare och trådlöst internet.
Mer om Datorer, skrivare och databaser i Svanesund

Bokcirklar

Det finns flera bokcirklar som träffas på biblioteken på Orust. Men på grund av covid-19 är träffarna inställda tillsvidare. Men vi har en digital om Selma Lagerlöf.
Mer om Bokcirklar

Evenemang i Kulturhuset Kajutan och biblioteken

Just nu är alla evenemang inställda på grund av covid-19. Men den 19 april klockan 18:00 blir det digitalt författarbesök med Anna-Karin Palm som berättar om sin biografi över Selma Lagerlöf. "Jag vill sätta världen i rörelse"
Mer om Evenemang i Kulturhuset Kajutan och biblioteken

Boken kommer på Orust

Kan du inte komma till biblioteket? Då kommer vi till dig. Vi kallar det Boken kommer. Du får böcker hem till din bostad ungefär en gång i månaden.
Mer om Boken kommer på Orust

Släktforskning och lokalhistoria

På biblioteken i Henån, Svanesund, Ellös och Varekil finns en hylla med böcker om Orust och Bohuslän. Där finns också böcker och databaser för släktforskning. 
Mer om Släktforskning och lokalhistoria

För barnen på biblioteket

Biblioteken i Ellös, Varekil och Svanesund är både skolbibliotek och folkbibliotek. Vi samarbetar även med skolbiblioteket i Henåns skola, förskolan och Familjecentralen.
Mer om För barnen på biblioteket

Sök

Språk

sv-se en-gb