Sök

Våra aktiviteter

Våra aktiviteter

Bokklubbar, bokcirklar och andra biblioteksaktiviteter för barn och vuxna.

Titta gärna på Lilla Edets kommuns evenemangskalender för att se fler evenemang i kommunen.

 

Vuxna:

Bokcirkel:

Tycker du om att läsa skönlitteratur och vill du dela din läsupplevelse med likasinnade? Vill du bli utmanad i ditt läsande och kanske upptäcka nya favoriter? Då är du välkommen till vår läsecirkel! När vi läser samma bok kommer vi att ha möjlighet att utbyta tankar och skapa gemensamma läsminnen och vi kommer att diskutera böckerna gemensamt.

 

Onsdag 22 mars, kl. 17-18.30, Biblioteket, Kulturhuset Eden, 

Anmäl dig senast 15 mars till anmalan.biblioteket@lillaedet.se eller via telefon: 0520-65 96 97.

Begränsat antal platser.

 

Bokcirkeln läser "De kom från öar" av Malin Haawind. Vi samtalar om boken onsdag 22 mars kl 17.00. Vi samlas på Lilla Edets bibliotek. Passa på att läsa Haawinds bok, hon gör ett författarbesök hos oss i Lilla Edet i april!

Händelserna i "De kom från öar" börjar år 1945. Artonåriga Dagmar har sitt arbete som spritkassörska på hotellet i Slite, hon har sina tre systrar, hon har en pappa som blir alltmer grå och en mamma som börjat förlora kontakten med verkligheten. Hon har havet och hon har sin dröm om att livet ska börja på riktigt. Men skulle hon i så fall ha modet att ta del av det som erbjuds?

En dag lägger ett fartyg till i Slite hamn, och besättningen inkvarteras på hotellet. Sjömannen Holger från Tjörn börjar samtala med Dagmar, han ser henne på ett sätt som ingen annan gjort och Dagmar får de konturer som hon alltid känt att hennes personlighet har saknat. Men kan hon hänge sig åt förälskelse när så många runtomkring henne har det svårt?

Det som skiljer öfolk från resten av världen är det som håller dem samman sinsemellan – vattnet. Och närheten till vattnet gör att de vet allt om förluster.

De kom från öar är första delen i trilogin om Dagmar och Holger, tre romaner som formar berättelsen om en familj men också om det svenska folkhemmet, från små kustsamhällen till nybyggda höghus i industristaden. Det är en varm och stämningsfull berättelse med ovanligt levande karaktärer.

 

Onsdag 26 april, kl. 17-18.30, Biblioteket, Kulturhuset Eden, 

Anmäl dig senast 19 april till anmalan.biblioteket@lillaedet.se eller via telefon: 0520-65 96 97.

Begränsat antal platser.

 

Bokcirkeln läser hyllade Leila Mottleys ”Nattvarelser”, som är alldeles nyutgiven på svenska! I ”Nattvarelser” kan vi läsa om Kiaras liv som inte ser ut som andra sjuttonåringars. Med en mamma på rehab och en storebror som drömmer om att bli rapstjärna är Kiara tvungen att ta hand om både sig själv och den övergivna nioåriga grannkillen Trevor. När hyran i deras slitna kvarter i Oakland plötsligt dubblas tar pengarna helt enkelt slut. Kiara ger sig ut på gatorna nattetid, fast besluten att överleva i en värld där ingen skyddar henne. Desperationen leder till handlingar hon aldrig trodde sig kunna utföra. När Kiaras namn plötsligt dyker upp i en utredning i samband med en skandal inom Oaklandpolisen blir Kiaras tillvaro farlig på riktigt. Vad kommer att hända med hennes sköra familj om hon går med på att vittna? Nattvarelser är en oförglömlig roman om unga människor som försöker ta sig fram i en mörk vuxenvärld. Det är brutalt, vackert och skrivet med djup medmänsklighet. Leila Mottley är en ny litterär stjärna, vars debut hyllats av både läsare och kritiker.

 

Hetki Lilla Edet

 

Fredag 31 mars, kl. 13-14, Lilla Salongen, Kulturhuset Eden,

Välkomna till "Hetki Lilla Edet" – ett bokkafé om litteratur och kultur. Samtalet sker på finska.

Ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platser.

Temat är Aleksis Kivi och en björnjägares sju vilda döttrar. Föredragshållare är bibliotekarie Terhiä Voionmaa.
 

Kirjakahvila ”Hetki Lilla Edet” on kirjakahvila suomen kielellä perjantaina 31. maaliskuuta klo 13-14, Lilla Edetin kulttuuritalolla

Teema on Aleksis Kivi ja karhunmetsästäjän seitsemän villiä tytärtä. Kirjastonhoitaja Terhiä Voionmaa luennoi. Pääsy on vapaa. Tervetuloa!

 

Språk