angle-left Varekils bibliotek

Varekils bibliotek

Varekils bibliotek är det minsta biblioteket på Orust. Det ligger inne i Varekils skola.

Varekils bibliotek

Använd biblioteket

Tillgängligheten i Varekils bibliotek

Det finns parkering för rörelsehindrad 50 meter från biblioteket. Vid entrén finns dörröppnare och en ramp. Där finns också ett bokinkast. Biblioteket har en handikapptoalett. Om du har en skuld på ditt bibliotekskort kan du inte betala den här, utan får vända dig till ett annat bibliotek.
Mer om Tillgängligheten i Varekils bibliotek

Datorer, trådlöst internet och databaser

På Varekils bibliotek finns tillgång till trådlöst internet och en dator, men det går inte att göra utskrifter eller kopiera i Varekils bibliotek.
Mer om Datorer, trådlöst internet och databaser

Bokcirklar

Det finns flera bokcirklar som träffas på biblioteken på Orust. Men på grund av covid-19 är träffarna inställda tillsvidare. Men vi har en digital om Selma Lagerlöf.
Mer om Bokcirklar

Evenemang i Kulturhuset Kajutan och biblioteken

Just nu är alla evenemang inställda på grund av covid-19. Men den 19 april klockan 18:00 blir det digitalt författarbesök med Anna-Karin Palm som berättar om sin biografi över Selma Lagerlöf. "Jag vill sätta världen i rörelse"
Mer om Evenemang i Kulturhuset Kajutan och biblioteken

Boken kommer på Orust

Kan du inte komma till biblioteket? Då kommer vi till dig. Vi kallar det Boken kommer. Du får böcker hem till din bostad ungefär en gång i månaden.
Mer om Boken kommer på Orust

Släktforskning och lokalhistoria

På biblioteken i Henån, Svanesund, Ellös och Varekil finns en hylla med böcker om Orust och Bohuslän. Där finns också böcker och databaser för släktforskning. 
Mer om Släktforskning och lokalhistoria

För barnen på biblioteket

Biblioteken i Ellös, Varekil och Svanesund är både skolbibliotek och folkbibliotek. Vi samarbetar även med skolbiblioteket i Henåns skola, förskolan och Familjecentralen.
Mer om För barnen på biblioteket

Sök

Språk

sv-se en-gb