Bibliotekskort

Bibliotek i Väst är ett samarbete mellan 7 kommuner. 
Med vårt gemensamma bibliotekskort kan du låna eller lämna tillbaka böcker i vilket bibliotek du vill inom Bibliotek i Väst.

Bibliotek i Västs bibliotekskort. Färgglada maneter mot svart bakgrund.

Du behöver ett bibliotekskort för att låna och för att använda bibliotekets digitala tjänster. Kortet är gratis och gäller på alla bibliotek inom Bibliotek i Väst.

För att få ett bibliotekskort behöver du lämna dina personuppgifter och godkänna våra låneregler. Du kan göra det direkt här på webbplatsen genom att klicka på "Logga in" överst på sidan välj sedan "Skaffa lånekort" och fyll i formuläret eller när du besöker biblioteket. Eller besök länken Skaffa lånekort här.

Om du registrerar dig på webbplatsen får du ett tillfälligt konto som gäller i sju (7) dagar. Med det tillfälliga kontot kan du ställa dig i kö på medier i vår bibliotekskatalog, det vi kallar för att reservera. Du loggar in genom att använda ditt personnummer och den PIN-kod du valt. För att låna behöver du hämta ut ditt riktiga bibliotekskort. Ta med legitimation!

Är du under 18 år kan du inte använda formuläret. Kom istället direkt till biblioteket tillsammans med din vårdnadshavare för att få ett kort.
Läs mer på sidan Biblioteket för barn och unga

Till bibliotekskortet väljer du en fyrsiffrig säkerhetskod, en PIN-kod. Du behöver den för att låna i våra utlåningsautomater. Du använder också PIN-koden när du loggar in på Mina sidor här på biv.se eller andra digitala tjänster, kopplade till ditt bibliotekskort. Du kan själv ändra PIN-koden under Mina uppgifter när du är inloggad på Mina sidor. 

Om du har glömt din PIN-kod kan du själv gå in och återställa genom att klicka på Har du glömt PIN-koden? som visas när du försöker loggar in. 

Med ditt bibliotekskort följer ett låntagar-ID. Detta behöver du när du ska hämta ut din reservation och skrivs då ut i meddelandet som kommer till dig om att en reserverad bok finns att hämta. 

Du kan också hitta ditt låntagar-ID på Mina sidor under Mina uppgifter, Användarprofil. 

Mina sidor når du genom att logga in.

Om du förlorar ditt kort är det viktigt att spärra kortet, eftersom du själv ansvarar för allt som lånas på ditt kort.

Du kan själv spärra ditt kort genom att logga in på Mina sidor här på biv.se med personnummer och PIN-kod. Under Mina uppgifter, Lånekort och PIN-kod hittar du knappen Spärra kortet.

På Mina sidor kan du se dina lån och reservationer, göra omlån, se din minneslista och ändra dina kontaktuppgifter och PIN-kod.

Logga in med ditt bibliotekskortsnummer och PIN-kod eller personnummer och PIN-kod.

För att kunna se dina tidigare lån behöver funktionen Lånehistorik aktiveras.

Detta gör du genom att Logga in och gå till:

  1. Mina sidor
  2. Mina uppgifter
  3. Mitt konto på Bibliotek i Väst
  4. Lånehistorik
  5. Bocka i rutan Spara min lånehistorik

 

Lånehistoriken hittar du sedan under

  • Mina sidor
  • Min lånehistorik

Sök

Språk