145455
Bok:Den kvalitativa forskningsintervjun / Steinar Kvale, Svend Brinkmann ; översättning: Sven-Erik Torhell.:2014:3. [rev.] uppl. Bok Den kvalitativa forskningsintervjun / Steinar Kvale, Svend Brinkmann ; översättning: Sven-Erik Torhell.
Den kvalitativa forskningsintervjun / Steinar Kvale, Svend Brinkmann ; översättning: Sven-Erik Torhell.
Av: Kvale, Steinar 1938-2008 (Författare/medförfattare)
Utgivningsår: 2014
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Upplaga: 3. [rev.] uppl.
Kategori: Facklitteratur
Förlag: Studentlitteratur
ISBN: 9789144101675
Omfång: 412 sidor illustration, tabeller 23 cm
Inne: 6
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Intervjun är ett oumbärligt redskap inom den kvalitativa forskningen. Ändå är det intrikata sambandet mellan intervjuprocessens hur och varför inte alltid lätt att förstå. I denna introduktionsbok redogör författarna för såväl forskningsintervjuns teoretiska underbyggnad som dess praktiska aspekter. I denna tredje reviderade upplaga har många avsnitt uppdaterats för att följa utvecklingen inom intervjuområdet. Dessutom har de avsnitt som handlar om det praktiska arbetet med intervjuer förstärkts och avsnitten om epistemologi och etik har utökats.
Introduktion till intervjuforskning -- DEL 1. Att begreppsliggöra forskningsintervjun -- Karakterisering av den kvalitativa forskningsintervjun -- Epistemologiska frågor kring intervjuande -- Etiska frågor kring intervjuande -- Den kvalitativa forskningsintervjun som kontext -- DEL 2. Sju stadier i en intervjuundersökning -- Tematisering och planering av en intervjustudie -- Att genomföra en intervju -- Intervjuvariationer -- Intervjukvalitet -- Att skriva ut intervjuer -- Att förbereda sig för intervjuanalysen -- Intervjuanalys med fokus på meningen -- Intervjuanalys med fokus på språket -- Eklektiska och teoretiska analyser av intervjuer -- Den sociala konstruktionen av validitet -- Att redovisa intervjukunskap -- Samtal om intervjuer

Här finns titeln:

Loading...

Alex författarlexikon

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Sök

Språk