489523
Bok:En klase syrener : dikter / i urval och tolkning av Per-Arne Bodin ; förord av Per-Arne Bodin ; efterord av Sofia Norlin.:2020:[Reviderad upplaga] Bok En klase syrener : dikter / i urval och tolkning av Per-Arne Bodin ; förord av Per-Arne Bodin ; efterord av Sofia Norlin.
En klase syrener : dikter / i urval och tolkning av Per-Arne Bodin ; förord av Per-Arne Bodin ; efterord av Sofia Norlin.
Av: Tarkovskij, Arsenij Aleksandrovič 1907-1989 (Författare/medförfattare)
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Upplaga: [Reviderad upplaga]
Kategori: Skönlitteratur
ISBN: 9789151975368
Omfång: 69 sidor
Fler utgåvor/delar:
Inne: 1
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Huvudpersonerna i Andrej Tarkovskijs Spegeln, Stalker och Nostalghia reciterar var och en Arsenij Tarkovskijs dikter. Under sin levnad framhöll regissören Tarkovskij (1932-1986) vid flera tillfällen poeten Tarkovskij (1907-1989) som den störste då levande ryske diktaren, och omsatte återkommande stoff från faderns verk i sina filmer. En klase syrener erbjuder en provkarta på hur detta band kan se ut, hur de konstnärliga motiven återkommer mellan två generationer Tarkovskij. Men framför allt är det diktsamling med tidlösa värden som förtjänar att läsas helt i egen rätt. I reviderad översättning och med förord av Per-Arne Bodin och med efterord av Sofia Norlin.

Här finns titeln:

Loading...

Alex författarlexikon

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Sök

Språk