Om webbplatsen

Här kan du söka böcker, reservera för hämtning, hantera dina uppgifter, spara minneslista och mycket annat.

Språkflaggorna 

Uppe till höger kan du byta språk mellan svenska och engelska genom att klicka på någon av flaggorna

Menyn 

Menyn finns på alla sidor på webbplatsen och erbjuder ingångar tll alla huvudmenyalternativ

Menyval

Du har tre val att göra.

 • Startsida
 • Kontakt
 • Mina sidor

Startsida

För att komma tillbaka till webbplatsens första sida så kan du alltid klicka på Startsida.

Kontakt

Om du skulle vilja komma i kontakt med biblioteket så kan via ett formulär skicka in din fråga här.

Mina sidor

För att komma åt Mina sidor måste du vara inloggad. Under denna meny hittar du sedan allt som rör dig och de transaktioner du gör på biblioteket.

 • Mina avgifter
  Om du av någon anledning har en avgift som inte betald så kan du se den här.
 • Mina lån
  Här ser du alla pågående lån, när de ska återlämnas och du kan i de flesta fall låna om böckerna om du vill behålla dem en längre tid.
 • Mina reservationer
  En lista med de böcker du har reserverat. Här får du även redan på din köplats och om materialet finns att hämta. Du kan även ta bort en reservation om du inte längre är intresserad.
 • Mina uppgifter
  Ger uppgift om vilka kontaktuppgifter biblioteket har registrerat om dig. Du kan uppdatera uppgifter som inte stämmer eller helt ta bort vissa uppgifter.
 • Min minneslista
  I minneslistan kan spara titlar som du är speciellt intresserad av så att du enkelt kan komma tillbaka till dem. Precis som under Mina reservationer så kan ta bort titlar du inte längre är intresserad av.
 • Min lånehistorik
  Svårt att minnas om du lånat en viss bok tidigare? Då kan du välja att aktivera denna funktion så satt alla lån du gör sparas här. Denna lista kan, av sekretesskäl, inte ses av bibliotekets personal, utan bara av dig själv. Denna funktion är ännu inte implementerad men kommer att bli tillgänglig inom kort.
 • Sparade sökningar 
  I träfflistan kan du spara en sökning du gjort, om du tror att du vill använda den fler gånger. Då kan du dessutom anmäla dig till Nyhetsservice, dvs att systemet utifrån din sparade sökning meddelar dig när en för dig intressant titel köpts in till biblioteket 

Sökning i sökfältet

Detta är hjärtat av webbplatsen. Det är här du söker fram den bok eller annat material som är av intresse. I inmatningsfältet skrivs sökfrågan in. Det kan vara ett författarnamn, en titel, ett ämnesord eller något annat du är intresserad av. För att utföra sökningen så kan du trycka på enter eller klicka på knappen sök. 

Login-rutan

För att kunna använda webbplatsen fullt ut så måste du logga in med numret på baksidan av ditt bibliotekskort och en PIN-kod som du fått när du besökt biblioteket, altermativt ditt personnummer och PIN-kod. 

När du är inloggad visas länkar till bland annat dina lån och reservationer. Genom att klicka på länkarna kommer du till dessa sidor.

 

 


Copyright Axiell Group 2009-2013
Legal notices