Utökad sökning

Funktionen Utökad sökning hjälper dig att begränsa din sökning på olika sätt, till exempel utifrån språk eller utgivningsår.

Gör så här

1. Klicka på länken Utökad sökning. Du hittar den i anslutning till det vanliga sökfältet.

2. Här finns ett flertal sätt att begränsa din sökning. Bland annat kan du längst upp välja att söka bara på författare, titel eller ämnesord. Längre ner på sidan kan du sedan begränsa din sökning till:

• Specifikt bibliotek
  • Avdelning (till exempel barnavdelningen)
  • Kategori (fack- eller skönlitteratur)
  • Medietyp /t ill exempel bok, cd, dvd)
  • Språk (alla språk som finns i katalogen)
  • Målgrupp (vuxna eller barn& ungdomar)
  • Utgivningsår (även intervall)

Tidsperiod (även intervall)

3. Klicka på Sök. Resultatet visas i en träfflista (see Träfflista).

Om du till exempel vill läsa Harry Potter på engelska väljer du engelska i listrutan Välj språk och skriver Harry Potter i fältet Titel.