Så här loggar du in

Du kan logga in antingen med lånekortsnummer/PIN-kod eller med personnummer/PIN-kod.

Logga in med lånekortsnummer och PIN-kod

1. Gå till Login-rutan.
  2. Knappa in ditt lånekorts- eller personnummer i fältet Lånekort/Personnummer
  3. Knappa in din PIN-kod i fältet PIN-kod. PIN-koden består av fyra siffror
  4. Klicka på OK.

Efter inloggning visas texten Du är inloggad och olika länkar.

När du loggat in kan du:

• se dina lån och återlämningsdatum
  • låna om
  • se dina reservationer och hantera dem
  • uppdatera dina kontaktuppgifter
  • se eventuella avgifter och betalningar
  • skicka inköpsförslag och fjärrlåneansökan
  • Spara titlar i en minneslista
  • Spara sökningar och prenumerera på nyhetsservice

Om du har skapat ett användarnamn/alias visas ytterligare funktioner i loginrutan - se nedan.

Hur du loggar in på en dator som även andra använder

Tänk på att inte svara ja om webbläsaren frågar om dina inloggningsuppgifter ska sparas.

Om det ändå råkat hända bör du byta PIN-kod så fort som möjligt.

Obs! Glöm inte logga ut från webbplatsen när du är klar!

Glömt PIN-kod?

Om du inte  minns din PIN-kod kan du klicka på länken Glömt PIN-kod i loginrutan.

Ange lånekorts- eller personnummer. Du får därefter ett mejl till den e-postadress som finns lagrad i bibliotekssystemet.

Klicka på länken Välj ny PIN-kod i mejlet

Därefter kan du välja ny PIN-kod på webbplatsen

Så här loggar du ut

1. Gå till Login-rutan
  2. Klicka på Logga ut.

Automatisk utloggning

Efter en viss tids inaktivitet på webbplatsen loggas du automatiskt ut efter 30 minuter.

OBS! Logga alltid ut efter att du är klar på webbplatsen, eftersom du annars riskerar att obehöriga använder din inloggning.

I inloggningsrutan finns även en länk till Skaffa lånekort. Det är ett formulär där du kan fylla i de uppgifter som krävs för att bli låntagare på biblioteket.

Artikelpresentatör Artikelpresentatör

Login-rutan efter inloggning

När du loggat in visas olika länkar i login-rutan.

• Mina meddelanden - Här kan du se om det finns några meddelanden från biblioteket
  • Mina lån - Här kan du se dina lån samt låna om
  • Mina reservationer - Se vilka titlar du har reserverat, ändra hämtställe och ta bort reservationer
  • Mina avgifter - Här kan du se eventuella avgifter samt betala dem (om biblioteket har funktionen)
  • Mina uppgifter - Här kan du se och ändra dina kontaktuppgifter, välja hämtställe, frysa reservationer och anmäla dig till övertidsvarning