Träfflista (sökresultat)

Resultatet av din sökning visas i en träfflista. Träfflistan visar information om varje titel, till exempel omslagsbild, författare och titel. 

Träfflista på flera sidor

Om du får många träffar på din sökning visas bläddrar du via bläddringsfunktionen:

 

 • Du kan klicka på ett visst sidnummer för att komma direkt till den sidan, eller  på bläddringsikonen för att bläddra en sida framåt eller bakåt, eller på ikonen som visar förste respektiva sista sidan. 

Sökresultat i olika format

En titel som finns i olika format visas ändå som en och samma titel i träfflistan. Med format menas i detta fall t ex bok, cd-skiva, talbok.
I dessa fall visas ofta boken som själva grundtiteln. Du kan se de övriga formaten om du klickar på ikonen Visa. 

Sortering

Ovanför träfflistan finns sorteringsalternativ som ger dig möjlighet att sortera träfflistan utiifrån relevans, författare (av), titel och utgivningsår. Du ser vilket sorteringsalternativ som är valt via pilen till vänster om valet.

 1. Klicka på det sorteringsalternativ du vill att träfflistan ska sorteras efter
 2. För att se träfflistan i omvänd ordning - klicka en gång till på sorteringsalternativet du valt

Filtrering

Till vänster finns ett antal rutor som kan användas för att filtrera sökningen ytterligare om du fått ett stort antal träffar. T ex söker du kanske på Astrid Lindgren i fritextsökning men kommer på att det bara är film du är intresserad av. Då går du till den ruta som heter Medietyp och klickar på DVD.

Funktioner i träfflistan

Ovanför träfflistan kan följande alternativ visas: 

 • Klicka på Skicka för mejla träfflistan till någon (efter att första ha markerat en eller flera titlar med hjälp av kryssrutan)
 • Klicka på Skriv ut för att skriva ut träfflistan (efter att första ha markerat en eller flera titlar med hjälp av kryssrutan)
 • Klicka på Ladda ner för att spara träfflistan till en fil (efter att första ha markerat en eller flera titlar med hjälp av kryssrutan)
 • Klicka på Markera alla för att därefter skicka, skriva ut eller ladda ner hela träfflistan
 • Klicka på Avmarkera alla  för att ta bort markeringen från alla kryssrutor 
 • Klicka på Spara sökning för att spara den aktuella sökningen. I samband med att du sparar söknignen kan du anmäla dig till nyhetsservice för att få meddelande om nya titlar inom områden som du är intresserad av.
 • Högerklicka på Länka till träfflistan och kopiera länken om du vill spara den

Titelinformation

 • Klicka på en titel i träfflistan för att få mer information, till exempel för att se om den finns inne och i så fall var den finns.  Titelinformation.

Har du inte fått någon träff på din sökning så kan istället använda formulären till höger, Inköpsförslag eller Fjärrlåneansökan.

Läs om vad RSS   innebär här.


Copyright Axiell Group 2009-2013
Legal notices